الأربعاء، 21 يناير 2009

الكوارع

النهارده هنعمل كوارع
وجلاش عشان ضد التيار(حاجه حلوه اهي)ولو ان انا ماليش في الحلو قوي بس ادينا هنجرب مع بعض وربنا يسترها معانا
المقادير
*****كوارع متنظفه جاهزه ومتكسره قطع متوسطة-ملح-دقيق-خل- حبهان مطحون-مستكه-ورق لوري مطحون-جنزبيل-فلفل اسود-3بصلات مبشورين مع اربع فصوص توم
الطريقه
*****تغسل الكوارع جيدا بالملح والدقيق والخل اكثر من مره
وتشطف بالماء جيداوتنقع خمس دقائق في ماء وخل ثم تشطف مره اخيره
يضاف فلفل اسود وملح ولوري الي تلتين البصل المبشور بالتوم وتنقع الكوارع فيه من قبلها بيوم
وتاني يوم في حله مناسبه نضع ماء يغلي ونضع فيه باقي البصل بالتوم مع الحبهان والمستكه واللوري والفلفل الاسود ونأجل الملح عند الدخول في السوا
عند غليان الماء نضع الكوارع ونتركها حتي تنضج جيدا
وكل ما الماء ينقص نضيف ماء بس يكون مغلي ومش بارد
عند تمام النضج سنجد ان العظم بدء ينفصل عن لحمة الكوارع
نستخلص هذا اللحم من العظم جيدا ونقطعه قطع صغيره مناسبه
ونصفي الشوربه الناتجه
لأن احيانا بيكون فيها قطع عظم صغيره جدا
بعد تصفيتها نضع قطع الكوارع المقطعه ونغليهم مع بعض 5دقائق
وتقدم مع الليمون والفته(سبق عمل الفته)ومافيش مانع لحمه كده يعني
-------------------------------------------
الجلاش
******المقادير
***********ورقة جلاش-1كوب سكر-مكسرات للحشو او كاستر-4معالق سمن-فانيليا-نصف كوب لبن مضاف له نصف كوب ماء-عصير نصف ليمونه
الطريقه
******الشربات
****** نضع كوب ونصف ماء مع كوب السكر علي النار حتي يغلي تماما ونضيف له عصير نصف ليمونه ونتركه يغلي ونضيف له الفانيليا
الصينيه
******تفتح ورقة الجلاش و
في صينيه مناسبه مدهونه بالسمن
نضع راق جلاش ويدهن بفرشاة السمن ثم نضع الراق التاني حتي تنتصف الكميه
نضع الحشو(مكسرات او كاستر)ثم نكمل باقي الطبقات
تقطع الصينيه بالسكين مربعات
ثم تسقي بالماء واللبن
وتزج في الفرن حتي تدخل علي اللون الذهبي
وتخرج من الفرن وتسقي بالشربات البارد السابق اعداده
هذه الصينيه علي مسؤلية ضد التيار
وعلي المتضرر اللجوء لها عشان تحرم تقولي عايزه حاجه حلوه
ربنا يستر
وبالهنا والشفا

الخميس، 15 يناير 2009

مسقعه وشوربة عدس

الحمد لله رجعنا نكمل مشوار الطبيخ مع بعض
وعايزه الفت نظر الزوار ان احنا هدفنا نعلم البنوتات الجداد الطبيخ المصري اللطيف
عشان يعرفوا يطبخوا
النهارده هنعمل مسقعه وكمان شوربة عدس بهديها لعمرو بدر عشان هو كان طلبها مني
المقادير
------كيلو باذنجان رومي-نصف كيلو لحم مفروم ونعصجه(عملناه في المكرونه قبل كده)-بصلتين-خمس فصوص توم
زيت للتحمير-4حبات طماطم-كمون-فلفل اسود -ملح(فلفل رومي للي يحب) معلقتين صلصه
الطريقه
------يقشر الباذنجان ويقطع حلقات سمكها واحد سم ويقلب في معلقه صغيره ملح ويترك مش اقل من ساعتين(ليه ماعرفش)
يقلي البلذنجان في الزيت ويترك حتي يصفي منه الزيت
في صينيه يرص راق باذنجان وراق بصل مقطع شرائح رقيقه والثوم مقطع وراق طماطم مقطعه شرائح رقيقه ثم نضع العصاج المضاف ليه ملعقتين الصلصه ثم نضع فوق العصاج راق بصل وتوم ثم راق طماطم (وحلقات الفلفل الاخضر)
نغلي 2كوب ماء ونضع فيهم الكمون والملح والفلفل
ثم يضاف للصينيه وتزج في الفرن علي نار متوسطه حتي ينضج(بافضل ان الصينيه تكون طاجن)
----------------------------------------
العدس
-----
المقادير
------ كوب عدس-جزره-2حبة طماطم-بصله 7فصوص ثوم-كرفس مقطع صغير جدا-3معالق شعريه ناشفه- ملح فلفل اسود- كمون معلقتين سمن
عيش فينو-معلقتين زبده-3فصوص ثوم
الطريقه
-----يغسل العدس جيدا وكذلك الجزره وتقطع قطع صغيره والطماطم وتقطع ايضا والبصله تقطع قطع صغيره والثوم(3فصوص)
يوضع العدس مع الجزر مع الطماطم مع البصل مع الثوم في حله مناسبه تسمح بالغليان دون ان يفور
ويغمر الخليط جيدا بالماء ويترك حتي يتم النضج ويعرف ذلك من سوا الجزر
يترك الخليط حتي يبرد ويضرب في الخلاط ويصفي بالمصفا السلك
تحمر الشعريه في معلقة سمن صغيره حتي تصفر ويسكب عليها خليط العدس
في طاسه صغيره يحمر(4فصوص) الثوم في معلقة سمن صغيره وعندما يتغير لونه يرفع من علي النار ويضاف للعدس
ويتم غلي الجميع حتي تنضج الشعريه في شوربة العدس
وعند غرفها في الاطباق يرش علي وشها الكرفس الطازج.
---------------------------------------------
طرقة عمل العيش الفينو بالثوم
-------------------------
يقطع العيش الفينو حلقات بالورب
ويفرم الثوم جيد ويخلط مع الزبده السايحه قليلا ويدهن الفينو بالفرشاه بهذا الخليط(الزبده والثوم)(ممكن نرش علي وجهه بعض الزعتر لمن يحب)
يزج الفينو في الفرن حتي يحمص
---------------------------
وبالهنا والشفا